Kalender

Alla aktiviteter samlade

<

december 2021

>

Eskilstuna Kommun: 10 Fika

Onsdag 1 december kl: 10:00 - 11:00
Digitalt på Affärsplan Eskilstuna och Företagarna Eskilstuna Torshällas Facebooksidor

Talkshowen där vi följer upp vad som diskuterades vid Eskilstuna kommuns näringslivsdialog med politiker, tjänstepersoner och näringslivet. Denna gång är temat industri och produktion med fokus kompetens & tillväxt. Gäster i soffan är bl a Marie Svensson, Tjeders Industri och Anne-Sofie Pärlemyr Sjösvärd, Senior Material Europe.

Eskilstuna kommun Women Business Day

Torsdag 9 december kl: 12:30 - 17:00
Hotell Bolinder Munktell
Anmäl senast: Måndag 6 december

Välkommen till en konferens för kvinnor som driver företag eller funderar på att starta eget företag.

Torsdag 9 december 2021, kl. 12:30-17:00 på Bolinder Munktell Hotell, arrangeras Women Business Day för första gången i Eskilstuna. En konferens som vänder sig till kvinnor som driver företag eller funderar på att starta eget företag. Fokus är företagande och investering.

Eskilstuna kommun: Infrastrukturseminarium

Fredag 10 december kl: 10:00 - 11:00
Portgatan 3
Anmäl senast: Onsdag 8 december

Välkommen till ett seminarium där vi pratar infrastruktur och lyfter några tydliga satsningar som stärker Eskilstunas attraktivitet. Vad är på gång, och hur påverkar exempelvis snabbare tåg mellan Stockholm och Olso regionen och näringslivet.

Står du inför en expansion och etablering och vill veta vad som händer i och kring Eskilstuna? Eller har ditt företag behov av att locka kompetens att pendla eller flytta till hit? Du kanske jobbar på ett företag inom samhällsbyggnadssektorn och är intresserad av affärsmöjligheter, eller helt enkelt bara nyfiken. Oavsett, är du varmt välkommen att delta.

Agenda

  • Nytt om snabbare tåg mellan Oslo och Stockholm
    Jonas Karlsson från bolaget Oslo-Sthlm 2.55 ger oss en uppdatering av det senaste som hänt inom det som ofta kallas Skandinaviens mest lönsamma järnvägsprojekt, utbyggnaden av järnvägen mellan Oslo och Stockholm för att nå en restid under 3 timmar. Vad kan det innebära för regionen och näringslivet, och hur blir kopplingen till Eskilstuna?
  • Viktiga satsningar för framtida Eskilstuna
    Med sitt gynnsamma läge har Eskilstuna goda möjligheter att stärka både transporter och pendling inom, och utom, regionen. Eva Lehto, Kommunstrateg på Eskilstuna kommun berättar om vilka viktiga infrastruktursatsningar som behöver göras.
  • Eskilstuna – en viktig länk i en framtida godskedja
    Eskilstuna Logistik och Etablering berättar om vilka möjligheter de ser med en fullt utbyggd järnväg mellan Stockholm och Oslo utifrån ett godsperspektiv, där Eskilstuna tydligare skulle kopplas ihop med både Göteborgs hamn och Alnabru i Oslo.

Det kommer också finnas utrymme att ställa frågor. Seminariet arrangeras och modereras av Handelskammaren Mälardalen

Handelskammaren Mälardalens syfte är att tillsammans med näringslivet skapa de bästa förutsättningarna för tillväxt genom nätverk, kunskap och inflytande.

<

december 2021

>